سال نو، نسخه‌ای جدید از شما؟  

هر ژانویه، میلیون‌ها نفر تصمیمات سال نو می‌گیرند، به این امید که زندگی خود را متحول کنند. اما تا ماه فوریه، بسیاری از این اهداف کنار گذاشته می‌شوند. چرا این‌قدر تصمیمات ما شکست می‌خورند و مهم‌تر اینکه، چگونه می‌توانیم با رویکردی متفاوت موفق شویم؟

سه دلیل اصلی شکست تصمیمات سال نو و راهبردهای مبتنی بر علم برای ایجاد تغییرات پایدار را بررسی کنیم.

  1. تلاش برای انجام هم‌زمان کارهای بیش از حد  

یکی از رایج‌ترین اشتباهات این است که اهداف بیش‌ازحد بلندپروازانه تعیین می‌کنیم، مانند رفتن به باشگاه هر روز یا حذف کامل شکر. وقتی به‌ناچار اشتباه کنیم، به‌راحتی احساس شکست می‌کنیم و از هدف دست می‌کشیم.

راه‌حل: هدف 90 درصدی تعیین کنید. این یعنی اهدافی را انتخاب کنید که 90 درصد مطمئن باشید می‌توانید آن‌ها را انجام دهید. اگر نمی‌توانید، هدف را کوچک‌تر یا کمتر مکرر کنید. به‌جای تصمیم‌گیری برای ورزش روزانه، سه تا چهار بار در هفته را هدف قرار دهید. ممکن است رسیدن به هدف نهایی زمان بیشتری ببرد، اما احتمال موفقیت شما بسیار بیشتر خواهد بود.

  1. انتخاب اهداف فکری یا احساسی

بسیاری از تصمیمات حول تغییر افکار یا احساسات می‌چرخند، مانند “شاد باشم” یا “استرس نداشته باشم”. مشکل این است که افکار و احساسات به‌طور کامل تحت کنترل ما نیستند و این اهداف را غیرقابل‌دستیابی می‌کنند.

راه‌حل: به‌جای اهداف فکری یا احساسی، اهداف رفتاری تعیین کنید. رفتار چیزی است که می‌توانید به‌طور مستقیم کنترل کنید و در عمل انجام دهید. برای مثال، به‌جای اینکه تصمیم بگیرید “احساس استرس نکنم”، متعهد شوید که “روزانه پنج دقیقه تنفس عمیق تمرین کنم”. با تمرکز بر رفتارها، مراحل واضح و عملی ایجاد می‌کنید که واقعاً می‌توانید به آن‌ها دست یابید.

  1. نبود انگیزه بلندمدت

مشکل دیگر، نداشتن دلیل ارزش‌محور و عمیق برای تصمیمات است. بسیاری از افراد اهدافی را بر اساس ناراحتی (“می‌خواهم در لباس شنا خوب به نظر برسم”) یا آرزوهای مبهم (“می‌خواهم سالم‌تر باشم”) تعیین می‌کنند. این انگیزه‌ها به‌ندرت ما را در مواجهه با سختی‌های تغییر حمایت می‌کنند.

راه‌حل: یک دلیل ارزش‌محور برای هدف خود شناسایی کنید. ارزش‌ها در مورد این هستند که می‌خواهید چه کسی باشید یا چگونه می‌خواهید حضور پیدا کنید.  برای مثال، به‌جای گفتن “می‌خواهم وزن کم کنم”، بگویید “می‌خواهم برای بچه‌هایم حضور و فعالیت بیشتری داشته باشم”. همچنین باید درک کنید که سلامتی یک ارزش نیست؛ بلکه یک حوزه است. سلامتی بهتر چگونه به شما اجازه می‌دهد که ارزش‌های خود را بیان کنید یا فردی باشید که می‌خواهید؟ این انگیزه عمیق‌تر به شما کمک می‌کند حتی در مواجهه با چالش‌ها به تصمیم خود پایبند بمانید.

 

مقالات مرتبط

چگونه تاب آوری خود را نسبت به عدم قطعیت افزایش دهیم؟ 

موضوع مشترک در پس اکثر حالات اضطرابی، نارضایتی یا ترس از عدم قطعیت است. هرچه بیشتر با عدم قطعیت احساس ناراحتی کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که با اضطراب دست و پنجه نرم کنید. برای بسیاری، افکار و رفتارهای اضطرابی تلاشی برای شناخت ناشناخته‌ها یا اجتناب از اقدام تا زمانی است که ناشناخته شناخته شود. این تلاش‌ها به طور غیرقابل دستیابی شما را در چرخه تکراری، اجتناب و فلج تصمیم‌گیری به دام می‌اندازند.

میزوفونیا: درک و راه های درمان اختلال صدا بیزاری  

میزوفونیا یک اختلال پیچیده و کمتر درک‌شده است که می‌تواند بر زندگی روزمره فرد تأثیر بگذارد. با این حال، با استفاده از استراتژی‌های مناسب، امکان تشخیص و مدیریت این وضعیت وجود دارد. با درک محرک‌ها، علائم و درمان‌های موجود، افراد مبتلا به میزوفونیا می‌توانند کنترل زندگی خود را به دست گیرند و در دنیای صدا آرامش پیدا کنند.

پاسخ‌ها