به خطر افتادن سلامت روان در محیط کار 

استرس ناشی از کار یک مشکل رو به رشد در سراسر جهان است که نه تنها بر سلامت و رفاه کارکنان، بلکه بر بهره وری سازمان ها نیز تأثیر می گذارد. استرس ناشی از کار زمانی به وجود می آید که نیازهای کاری در انواع مختلف از ظرفیت و توانایی فرد برای مقابله بیشتر باشد.

استرس ناشی از کار می تواند ناشی از رویدادهای مختلف باشد. به عنوان مثال، ممکن است فردی احساس کند که تحت فشار است؛ اگر خواسته های شغلی او (مانند ساعات کاری یا مسئولیت ها) بیشتر از آن باشد که بتواند به راحتی مدیریتشان کند. سایر منابع استرس ناشی از کار عبارتند از درگیری با همکاران یا روسا، تغییر مداوم، و تهدیدهایی برای امنیت شغلی، مانند تعدیل بالقوه. طبق گزارش کمیسیون ملی بهداشت و ایمنی، استرس ناشی از کار سبب طولانی ترین غیبت‌ها در محیط کار می‌شود..

علائم استرس ناشی از کار

علائم یا نشانه های استرس ناشی از کار می تواند فیزیکی، روانی و رفتاری باشد.

علائم فیزیکی عبارتند از:

خستگی

تنش عضلانی

سردرد

تپش قلب

مشکلات خواب، مانند بی خوابی

ناراحتی های گوارشی، مانند اسهال یا یبوست

اختلالات پوستی

علائم روانشناختی عبارتند از:

افسردگی

اضطراب

دلسردی

تحریک پذیری

بدبینی

احساس غرق شدن و ناتوانی در کنار آمدن

مشکلات شناختی، مانند کاهش توانایی در تمرکز یا تصمیم گیری.

علائم رفتاری عبارتند از:

افزایش روزهای بیماری یا غیبت

پرخاشگری

کاهش خلاقیت و ابتکار

کاهش عملکرد کاری

مشکلات در روابط بین فردی

نوسانات خلقی و تحریک پذیری

تحمل کمتر ناامیدی و بی حوصلگی

بی علاقگی

انزوا

راهکارهایی برای مدیریت استرس در محیط کار

  • در مورد تغییراتی که باید در محل کار ایجاد کنید تا سطح استرس خود را کاهش دهید فکر کنید و سپس اقدام کنید. برخی از تغییرات را می توانید خودتان مدیریت کنید، در حالی که برخی دیگر به همکاری دیگران نیاز دارند.
  • در مورد نگرانی های خود با کارفرما یا مدیر منابع انسانی خود صحبت کنید.
  • مطمئن شوید که وظایف شما به خوبی سازماندهی شده است. وظایف خود را به ترتیب اولویت فهرست کنید. سخت ترین کارهای هر روز را برای زمان هایی که سرحال هستید، برنامه ریزی کنید، مثلاً اول صبح.
  • مواظب خودتان باشید. رژیم غذایی سالم داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید.
  • فواید آرامش منظم را در نظر بگیرید. می توانید مدیتیشن یا یوگا را امتحان کنید.
  • مطمئن شوید که هر هفته وقت آزاد کافی برای خود دارید.
  • مواد مخدر، مانند الکل و تنباکو، استرس را کاهش نمی دهند و می توانند باعث مشکلات سلامتی بیشتری شوند. از مصرف زیاد الکل و سیگار بپرهیزید.
  • به دنبال مشاوره حرفه ای از یک روانشناس باشید.
  • اگر استرس ناشی از کار همچنان یک مشکل است، علیرغم تلاش شما، ممکن است لازم باشد شغل دیگری یا تغییر شغلی را در نظر بگیرید. از یک مشاور شغلی یا روانشناس مشاوره بگیرید.

مقالات مرتبط

میزوفونیا: درک و راه های درمان اختلال صدا بیزاری  

میزوفونیا یک اختلال پیچیده و کمتر درک‌شده است که می‌تواند بر زندگی روزمره فرد تأثیر بگذارد. با این حال، با استفاده از استراتژی‌های مناسب، امکان تشخیص و مدیریت این وضعیت وجود دارد. با درک محرک‌ها، علائم و درمان‌های موجود، افراد مبتلا به میزوفونیا می‌توانند کنترل زندگی خود را به دست گیرند و در دنیای صدا آرامش پیدا کنند.

فاش کردن یا پنهان کاری ؟ بیماری‌های روان در محیط کار

مسائل مربوط به سلامت روان در محل کار رایج است و درصد قابل توجهی از نیروهای کار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. شرایطی مانند اضطراب، افسردگی، اختلال دوقطبی و دیگر بیماری‌ها می‌تواند بر نحوه عملکرد، تعامل و مقابله افراد با استرس تأثیر بگذارد. در حالی که بسیاری از محیط‌های کاری به طور فزاینده‌ای نسبت به سلامت روان آگاه می‌شوند، اما همچنان تابوها و سوء تفاهم‌هایی وجود دارد.

پاسخ‌ها